Page 13 - UIT IN TIEL
P. 13

Fruitcorso                                                                          UIT   IN TIEL 13


 KERSEN PLUKKEN



 in betuwse boomgaard























                                                                         Voorzitter Laurens Verspuij ziet ook wel
                                                                         mogelijkheden om dit jaar ‘toch nog wat te
                                                                         kunnen doen’: ‘Zodra het weer mag kan ik me
                                Fruitcorso zit                           voorstellen dat clubs alvast iets gaan bouwen.
                                                                         Dan heb je dat maar vast af.’
                                niet stil                                Voor de rest blijft het even stil. Een stilte in
                                                                         juist een periode van louter positieve geluiden.
                                Natuurlijk is het slikken voor alle vrijwilligers,   Het Fruitcorso is samen met de bloemen corso’s
                                bouwers en bestuurders dat het Fruitcorso dit   in Nederland door de minister voorgedragen
                                jaar niet door kan gaan. En dat nog wel in een   voor de Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed
                                             e
                                jubileumjaar (60  corso) met tal van feestelijke   van de Mensheid van UNESCO. En uit onder-
                                onderdelen op het programma. Dit jaar dus   zoek van HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen)
                                geen mooie parade van 18 wagens, geen    bleek dat het publiek een hoog rapportcijfer
                                kindercorso en geen mozaïeken aan de gracht.   gaf voor het laatste corso: een 8,1.
                                Tom van Oostrom, secretaris en kartrekker van   www.fruitcorso.nl
                                het jubileumprogramma, zit niet bij de pakken
                                neer. Integendeel, dit pauzejaar kun je ook
                                benutten om nog verder na te denken over tal
                                van onderwerpen. Zoals gebruik van streek-
                                producten en duurzaamheid. ‘We wilden dit
                                jaar terug naar waar we vandaan komen: de
                                streekproducten. We willen dat als corso nog
                                meer gaan uitdragen. Niet alleen door de
                                producten te tonen op de wagens, maar ook
                                met een speciale markt. Daar ligt onze kracht,
                                en op die manier zetten we Tiel en de regio
                                op de kaart. We noemen ons niet voor niets
                                ‘oogstfeest van Fruitdelta Rivierenland’. Dat   IJssalon Daisy’s
                                idee gaan we verder uitbouwen. We willen        Eén van Gelderlands meest favoriete
                                graag samenwerken met de fruitteeltsector       ijssalons brengt je een zomers gevoel. Kom
                                in de regio.’                                   genieten van de vele soorten ambachtelijk
                                Wat betreft duurzaamheid is er dit jaar al een   en vers bereid schepijs, sensationele koffie-
                                mooie stap gezet. Zo hebben leerlingen van   Uitgelicht  en theespecialiteiten. Je kunt natuurlijk
                                                                               ook wegsmelten met een smoothie van
                                RSG Lingecollege in Tiel een wagen van de      verschillende soorten fruit of een heerlijke
                                toekomst gebouwd. Ontwerper Dik Kusters        ijskoffie. En wil je de Betuwe echt proeven
                                begeleidde de leerlingen van het Technasium:   dan kun je niet om ons heerlijke Flipje
                                ‘De winnaars hebben een natuurvriendelijke     frambozenijs heen.
                                lijm ontwikkeld en we hebben nu de tijd om
                                                                               Westluidensestraat 36
                                dat verder te onderzoeken. We denken aan       4001 NG Tiel
                                proefjes bij bepaalde clubs. Het zou           0344 62 52 53
                                een geweldige ontwikkeling zijn.’              www.daisys.nl
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18