Page 13 - UIT IN TIEL
P. 13
Fruitcorso UIT IN TIEL 13
KERSEN PLUKKEN
in betuwse boomgaard
Voorzitter Laurens Verspuij ziet ook wel
mogelijkheden om dit jaar ‘toch nog wat te
kunnen doen’: ‘Zodra het weer mag kan ik me
Fruitcorso zit voorstellen dat clubs alvast iets gaan bouwen.
Dan heb je dat maar vast af.’
niet stil Voor de rest blijft het even stil. Een stilte in
juist een periode van louter positieve geluiden.
Natuurlijk is het slikken voor alle vrijwilligers, Het Fruitcorso is samen met de bloemen corso’s
bouwers en bestuurders dat het Fruitcorso dit in Nederland door de minister voorgedragen
jaar niet door kan gaan. En dat nog wel in een voor de Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed
e
jubileumjaar (60 corso) met tal van feestelijke van de Mensheid van UNESCO. En uit onder-
onderdelen op het programma. Dit jaar dus zoek van HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen)
geen mooie parade van 18 wagens, geen bleek dat het publiek een hoog rapportcijfer
kindercorso en geen mozaïeken aan de gracht. gaf voor het laatste corso: een 8,1.
Tom van Oostrom, secretaris en kartrekker van www.fruitcorso.nl
het jubileumprogramma, zit niet bij de pakken
neer. Integendeel, dit pauzejaar kun je ook
benutten om nog verder na te denken over tal
van onderwerpen. Zoals gebruik van streek-
producten en duurzaamheid. ‘We wilden dit
jaar terug naar waar we vandaan komen: de
streekproducten. We willen dat als corso nog
meer gaan uitdragen. Niet alleen door de
producten te tonen op de wagens, maar ook
met een speciale markt. Daar ligt onze kracht,
en op die manier zetten we Tiel en de regio
op de kaart. We noemen ons niet voor niets
‘oogstfeest van Fruitdelta Rivierenland’. Dat IJssalon Daisy’s
idee gaan we verder uitbouwen. We willen Eén van Gelderlands meest favoriete
graag samenwerken met de fruitteeltsector ijssalons brengt je een zomers gevoel. Kom
in de regio.’ genieten van de vele soorten ambachtelijk
Wat betreft duurzaamheid is er dit jaar al een en vers bereid schepijs, sensationele koffie-
mooie stap gezet. Zo hebben leerlingen van Uitgelicht en theespecialiteiten. Je kunt natuurlijk
ook wegsmelten met een smoothie van
RSG Lingecollege in Tiel een wagen van de verschillende soorten fruit of een heerlijke
toekomst gebouwd. Ontwerper Dik Kusters ijskoffie. En wil je de Betuwe echt proeven
begeleidde de leerlingen van het Technasium: dan kun je niet om ons heerlijke Flipje
‘De winnaars hebben een natuurvriendelijke frambozenijs heen.
lijm ontwikkeld en we hebben nu de tijd om
Westluidensestraat 36
dat verder te onderzoeken. We denken aan 4001 NG Tiel
proefjes bij bepaalde clubs. Het zou 0344 62 52 53
een geweldige ontwikkeling zijn.’ www.daisys.nl